Nov. 29, 2012

Jag tror tamejtusan det spökar här hemma, Livs babygunga har börjat spela melodier av sig själv 3 gånger nu. Första gången trodde jag bara att jag inte hade stängt av den. Sedan började den spela igen och då stängde jag av den med all säkerhet och så ännu en gång. Sedan slog tvn på AV av sig självt. Nåja det är nog ett snällt spöke, vilket elakt spöke vill spela barnmelodier liksom? Fast om det är han som stänger av Livs babylarm på nätterna är han ju inte vidare snäll faktiskt, det får han sluta med.

Nåja, jag har iallafall mer energi än vanligt idag. Jag har till och med orkat laga riktig mat och städat upp i köket..

..Seriöst nu började den spela igen! fast jag till och med bytte låt sist så är det samma som förut. Nu börjar det ju nästan bli lite läskigt..




trött!

Ja, då har man vart vaken ett dygn då och natten före sov jag 2,5 timmar, det är ju ett under att man fungerar, fast det gör man väl inte heller. Hur lite klarar man av att sova egentligen?

Igår var jag med Liv till doktorn för, inte vet jag vad det heter, tvåmånaders koll? han lyssnade på hjärtat sen var det klart, nödvändigt liksom. 1200g har Liv gått upp på en månad iallafall och det är ju skitbra!


jag gjorde en födelsedagstårta till Robert som blev jätteful, därav mitt fina finger i vägen. Sen gjorde vi väl inte så mycket mer då robert valde att spendera hela dagen på bowlingen ehum, men hey, det var ju hans födelsedag.

Seriöst, hon har inte somnat än.


sötunge!


Måndag.


Just nu känner jag att jag håller på att bli tokig, lillhjärtat har vart vaken sedan 22 igår och skrikit. Jag har sån lust att börja med ersättning! Fast jag har och andra sidan lust att springa skrikande genom byn med en yxa i handen nu också. Att först amma, sedan sonda och sist pumpa tar ungefär 1,5 timme, vilket betyder att jag har 1,5 timme att sova, eller ja, på natten sover jag ju ingenting men på dagen.

Jag är trött, trött som fan och jag hatar veckorna när Robert jobbar.

Men jag ska inte börja ge ersättning och jag ska inte heller springa skrikande genom byn med en yxa i handen. 

Någon gång somnar hon väl och efter operationen så blir det förhoppningsvis bättre med amning hit och dit. Men det är långt dit och just nu är jag jävligt knäpp i huvudet. Allra jobbigast är väl att man är själv.




kort visit

Det blev en kort visit i Sollefteå, ca 30 min hann vi vara där så att vi skulle hinna hem innan nästa matning. Liv fick iallafall ett par supersöta hängsel byxor och en kofta.

Inatt verkar det som att det är en vaken natt för lillhjärtat, gå som det brukar, men vi köpte iallafall magdroppar i stan så vi får väl se om dom fungerar.



Liv rockar för övrigt pojkvänslooken idag<3


Sollefteå

Jag kunde visst inte alls ha quiz kampen på telefonen, det finns tydligen bara till iphone än, typiskt.

Vi fick iallafall kallelse från Göteborg igår. Den 10:e ska vi vara där. Himla verkligt allting blev nu, Men det är ju bra att det blir av så att Liv slipper att ha det så jobbigt. Det ska gå bra, det kommer att gå bra.

Idag blir det en sväng till Sollefteå och köpa magdroppar till Liv och kika om det finns något annat skoj. Sjukt skönt att få komma iväg lite och inte bara sitta instängd.





samsung galaxy note 2


I got my big ass phone, och jag skojar inte, den är sjukt stor med sina 5,5 tum och jag tyckte att iphone var stor. Den går inte över huvudtaget att operera med bara en hand, men den är sjukt nice! Jag har i och för sig inte hunnit kolla igenom så mycket utan mest suttit och ritat i draw something, men jag är ganska lättimponerad. Den har för övrigt jävligt bra "igenkänning" när man skriver med pennan.


Allra mest nöjd är jag nog att jag kan ha draw something och quizkampen på min alldeles egna telefon. Och pennan, pennan är awesome!



Nattpigg

Jag sitter och myser med Liv, hon är på sitt allra gosigaste humör, not. Jag måste se till att köpa semp droppar, eller vad det nu heter, så hon kanske slipper ha sån magknip. Imorgon planerar iallafall jag och Liv att sova hela dagen, så det så.




ett litet tveksamt leende fick jag iallafall<3


Måndag.

Liv har börjat få kolik liknande symptom på nätterna. Hon börjar runt kl 23 och håller på hela natten, inatt höll hon på till 7 imorse och skrek som jag vet inte vad, men jag tycker inte att det kan vara kolik heller, för det kan man väl inte få nu vid två månader? 

Men symptomen är ju precis som kolik, hon gallskriker, vill äta, men ändå inte, och drar upp fötterna mot magen och det enda som funkar är att man går och "hoppar" med henne, då somnar hon direkt. Men så fort man lägger ner henne igen börjar hon gallskrika, stackarn. Jag vet ju inte om det kan ha med hjärtat att göra heller, men då borde hon väl alltid skrika? Åh, jag blir knäpp, varför kan inte bebisar bara prata? Nåja, jag får ringa till sjukhuset imorgon och höra. 

Liv är iallafall två hela månader idag! Men det känns konstigt att hon bara har funnits här i två månader, det känns ju som om hon har funnits jämt, mitt fina lilla hjärta

Vi har  fortfarande inte hört något från Göteborg och det är 1,5 vecka kvar på månaden. Nåja, det är väl bara att börja packa lite smått, rätt vad det är så hör dom av sig dagen innan vi ska åka ner... 


Vi har beställt en babygunga till Liv, känns skönt att ha på dagarna så hon hålls lite sysselsatt och att jag har armarna fria att fixa lite saker här hemma och den kanske funkar på nätterna också så att hon får sova lite, lillhjärtat. 

Och så beställde vi lite kläder till Liv, hon har ju kunnat haft strl 50 tills nu och har precis börjat använda strl 56, men nästan allt vi har fått är i strl 62 och det kan hon inte ha på långa vägar och i strl 56 tror jag vi har kanske 3 bodys i. Men å andra sidan så har hon mängder av kläder i strl 62 som hon kan ha sedan. Det är förresten skit tråkigt att beställa kläder i strl 56, allt fint börjar ju inte finnas förrän i strl 62.


Och så väntar jag på att min blivande fina samsung galaxy note 2, som jag har fått av älskling, ska hamna på närmsta utlämningsställe! Jag kommer inte ens ihåg sist jag hade en riktigt ny telefon, typ när nokia 3310 var ny.

Nej, jag kanske skulle passa på att sova en kvart medans Liv gör det.


Beklagning

Det är fullt upp hela dagarna så jag hinner inte med mig riktigt känner jag. Det är inte jobbigt på så sätt att det är ansträngande så, men den ytterst minimala sömnen gör ju att allt blir så mycket mer jobbigt. Det är jobbigt när man är ensam hemma på dagarna och ska amma, sondmata och pumpa var tredje timme och sen att Lillan behagar att vara som grinigast på natten gör ju det hela lite mer jobbigt. Robert jobbar ju som han gör och måste ju sova på nätterna, iallafall när han jobbar förmiddag och det är helt förståeligt så att han inte kör av vägen eller något liknande.

Men det är påfrestande och sen den ständiga oron inför operationen och för hur Liv mår ligger ju alltid i tankarna. Hon har ju börjat att hosta så mycket och får såna attacker att hon hostar så hon spyr men det går inte riktigt ibland och så får hon i samband med det knappt luft så att hon inte kan andas. Fast hon verkar ju inte lida av det så långvarigt då hon är glad och nöjd efteråt, men mamma typ storgråter och är livrädd. 

Lite, eller snarare mycket tråkigt är det ju också att jag inte har någon här i närheten som man kan slinka iväg till och få lite avlastning hos.

Inte heller har vi hört något från Göteborg om när vi ska ner, halva månaden har gått och det vore ju trevligt att få veta lite i förväg iallafall..

Ja men dåså, nu har jag fått beklaga mig lite, nu är det bara att ta nya tag och jag och underbara, älskade lilla Liv planerar att vara vaken till åtminstone 2-3, men det gör nog ändå ingenting när allt kommer omkring, hon är ju så förbaskat underbar <3


 

På tal om ingenting så vill Liv gärna ha den här, så om någon känner att "äsch 3000:- är ju ingenting", så vet ni ju vad ni kan göra.

Nej, men den verkar ju hur smart som helst, synd bara att den ska vara så förbannat dyr.


Busunge.

Åh busunge! Gissa vem som drar ur sonden EN dag innan vi ska till Sundsvall? Jo, lilla Liv. Jag har hon till och med i knät, kollar bort seriöst i en sekund och i nästa så sitter hon som om ingenting har hänt med den lilla slangen i handen och faktiskt ler. 

Jag ringer Sundsvall och frågar vad vi ska göra, det känns ju ändå dumt att åka till sollefteå nu när vi ändå ska vara i Sundsvall om några timmar och det slapp vi, jag ska istället truga med nappflaska varannan timme som hon för övrigt vägrar ta. Nåja vi får göra vårat bästa och hoppas på att Liv blir så pass hungrig att till och med flaskan duger.

Åh, bajskorv säger jag bara.
 
Japp, moget.. Skitmoget.. hehe..




Misfits.

Jag höll på att få fnatt igår, min telefon beslöt sig för att lägga av totalt, det känns lagomt passande just nu när vi badar i pengar, not. Vi hittade iallafall en gammal skruttig ericsson som fungerade som tur var, det hade ju inte känts så roligt att gå här hemma med en liten utan telefon. Nåja det löste sig ju efter typ 5 hjärtattacker. 

Imorgon blir det Sundsvall och hjärtkoll för lilla Liv och hoppas att det inte har försämrats allt för mycket, men det känns som att hon är mycket mer trött, orkar äta sämre och hostar mycket mer. Fast det är från dag till dag det där, ena dagen kan hon vara jättepigg och nöjd och nästa dag jättetrött osv, men överlag så är hon nog mest trött våran lilla skatt..


Jag har för övrigt hittat en grym serie som jag kan kika på mellan "matningsvarven", Misfits.
 
 


Åh den är så bra! påminner lite om skins, fast med superkrafter. Freakishly awesome!


Tollitott.

 
Liv har fått världens finaste babygym av fammo och faffa! Ungefär såhär roligt tyckte hon att det var!
Nejdå, hon kollar på grejerna men mycket mer än så händer inte, än iallafall :) 


Och Liv vände sig från mage till rygg idag och jag skrek av lycka och sprang och väckte Robert. Undra hur pass till mig jag blir när hon kan sitta, krypa, gå etc. Herregud.

Annars så har jag och Liv hälsat på Evelina och Hardy en liten sväng, man hinner som inte vara borta så länge när hon har sina mattider. Och nu blir det väl bara att sitta hemma, men det är förbannat skönt att det är helg och att Robert är hemma så att man får lite avlastning med allt som har med matning osv att göra.

Jag hittade lite bilder hemma hos mamma när vi var där sist. Lite lik mig är väl Liv iallafall? Inte Liv på bilder kanske men på riktigt. Jo, så är det visste! Nu säger vi så, ok? bra.


Torsdag.

Hardy (Livs blivande fästman(Ja, hon är redan bortlovad)) m. familj hälsade på oss på sjukhuset en sväng.


Livs hjärtläkare hörde av sig tidigare än väntat faktiskt och vi ska på rutinkoll igen på tisdag. Det känns skönt, så att man får veta hur läget är litegrann, om det ligger på ungefär samma eller om det är mer försämrat. Jag blir ju så nojig då hon har börjat hosta så mycket, men det kan ju lika gärna vara en förkylning som att det kan ha med hjärtat och lungorna att göra.

Hon har iallafall gått upp bra, 260g på fem dagar, så hon verkar ju ta åt sig det hon får i sig och det är ju super! Men äter det gör hon fortfarande lika dåligt, men hon gör ju så gott hon kan, våran starka lilla tjej

Och varför jag inte passar på att sova nu när Liv sover är ju en bra fråga. Det blir mest att man tänker att äh,  jag ska ju ändå kliva upp om 1,5 timme ändå... Smart? Not so much.

 
 


Picka på korken.

Hon börjar få lite hull nu, vackra lilla Liv, jag älskar dig så mycket att jag går sönder 

Åh, vilken lugn dag jag har haft idag, Liv har haft konstantskrik i flera dagar nu men idag är hon helt plötsligt världens lungnaste tjej, men då har vi nog det vi väntar inatt istället men det tar vi då. Såna här dagar är så jäkla skön, hon ser så nöjd och glad ut och inget förbaskat magknip som gör att hon får ont. Dom här dagarna vill både jag och Liv ha fler av.

Imorgon bär det av till Sollefteå för vaccination och doktorbesök och förhoppningsvis får vi låna hem en våg därifrån, så vi slipper proppa lilltösen överfull.

Det är rätt så fascinerande ändå, hur bebisar blir lugn så fort man sjunger för dom, för jag antar att de flesta bebisar är så. Men det är bara "tula hem och tula vall", "i fjol så gick jag med herrarna i hagen" och ibland "picka på korken" som duger, det känns ju sådär lagomt pinsamt när man behöver lugna flickan hos tex. doktorsbesök. Vanliga barnvisor duger icke och så kan jag inga heller för den delen, men som tur är så duger pappas bä bä vita lamm också, så då blir det väl han som får sjunga. Dock så är det mamma som får helgdagsrock och pappa som får söndagskjol i den versionen, men man ska väl lära tösen att vara öppensinnad?

Annars så går vi bara och väntar och väntar på när vi ska få åka ner till Göteborg, men jag tror att Livs hjärtläkare har ledigt den här veckan med så vi får nog inget besked förrän nästa vecka, nåja vi tar dagarna som dom kommer. Vi vet ju iallafall att det blir innan sista november.


Hemma.

Jahaja, då hade jag skrivit en hel roman och så försvann allting.

Hur som helst så är vi hemma nu, eller vi kom hem i fredags, Liv har fortfarande sonden och vi inväntar operation i Göteborg, vilken operation det blir, om det blir bandning av lungartären eller om det blir den stora operationen som sluter hålet i hjärtat vet vi inte än, utan det ska dom bestämma efter undersökning i Göteborg. Det blev så verkligt allting, jag har ju vetat att hon är sjuk och jag har vetat att det kommer att bli en operation, men jag har nog inte riktigt förstått och det tror jag inte att jag gör ännu. 

Jag är livrädd för den stora operationen då det innebär att dom stannar hjärtat och kopplar det till en hjärtlungmaskin, men det kommer ju att ske oavsett och jag är glad att det är i Sverige då vi är bland de bästa på hjärtoperationer.

Jag gruvar mig för morgondagen då Robert börjar att jobba igen, det har gått bra med allt med amning, sondmatning och pumpning när han har vart hemma för när jag har ammat så har han värmt maten och sedan sondmatar han och jag pumpar. Då har man lite tid till att sova, äta och ta det lite lungt imellanåt. 

Nu kommer jag att amma, sedan ska jag mäta upp maten, sondmata, trösta en liten flicka som alltid brukar bli grinig efter maten och sedan pumpa och då har det ju nästan gått 3 timmar och då är det dags att börja om hela proceduren igen.

Men det är ju förhoppningsvis bara under en kort period, efter operationen så kommer hon ju succesivt att bli bättre, och det är så värt det, allt kolijox runt omkring, älskade lilla Liv




Utkast: Nov. 04, 2012



Psykakuten nästa.

Jag tror fan inte vi får veta något idag heller. Jag är så jävla nära på att få ett riktigt psykbryt nu, jag orkar inte sitta instängd i det här lilla jävla rummet med världens dåligaste luft och vänta på något som vi skulle ha fått reda på i tisdags.

Så som vi håller på nu, ammar och sondar, det kan vi lika göra hemma för vi sköter allt här själv ändå. Jag förstår ju att dom inte kan skicka hem oss innan dom vet något från Göteborg, men så som det lät på dom så måste hon få ordning på maten, men dom har ju inte ändrat något hittills, så jag förstår inte riktigt. 

Åååh vad jag blir galen! Tur att dom har akutpsykmottagningen bara några meter härifrån, tror jag checkar in mig själv där snart.
 
Klart jag vill att lillan ska få hjälp men det.händer.ju.ingenting.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus