Jabba the hut.

Men he-rre-gud! Vart har jag vart det senaste året när det kommer till mig själv egentligen. Jag har tydligen inte kollat mig i spegeln. 

Jag satt och kollade igenom bilder tagna bara för ett år sedan och snacka om skillnad. Och ofta jag inte har insett det förrän nu? Men det är klart, Livs hjärtfel har verkligen tagit all min uppmärksamhet och jag har inte tänkt en endaste sekund på mig själv sedan rutinultraljudet i v18 då det upptäcktes. Det är väl inte förrän nu man så smått börjar återgå till sitt normala jag och fattar att jag i princip kan jämföras med jabba the hut.

Men det är väl tamejfan bara att börja om igen då, har jag gått ner 40kg förut så kan jag väl banne mig göra det igen och lägga till ytterligare kilon.


Och nu har jag skrivit det här, så nu kan jag ju inte gå och bli ännu fetare, det vore ju bara tragiskt.

Jag lägger in en "före" bild på mig själv så att jag kan motiveras ordentligt:


Nu jävlar!


Smygätarn.

Se på fan, Liv har gått upp 100g ändå. Det trodde jag verkligen inte så lite som hon ätit. Fast då har hon väl förstås inte ätit lite då. 

Jag var stensäker på att hon stod still. Nåja, nu kan jag väl lugna mig lite iallafall. Nog för att jag maniskt har försökt att få henne att äta typ hela tiden, men nu får hon banne mig bestämma alldeles själv och funkar inte det tills nästa vecka då får jag ta det då, men jäntan måste ju få bli hungrig själv och inte få en fet tutte i nyllet varje gång hon gnyr litegranna. Stackars barn.

 Nu blir det middag, tortellini från ICA basic och någon paprika pesto på burk. Lyx! 




Bärsele.

Istället för att ha fröken bus i famnen/knäet typ dygnet runt, så som jag har haft dom sista veckorna då ingenting annat duger så har jag äntligen fått tummen ur arslet och beställt en bärsele för att förhindra att huset blir oigenomkomligt, jag känner redan nu att jag måste sopa en gångväg för allt rat i vägen. Ok, inte riktigt men nästan. Får det här fortsätta så kommer det på allvar bli så.

Fy tusan som den är efterlängtad! 
 
För som det har vart nu så kan jag bara lägga ner henne på tex babygymmet eller sätta henne i gungan i ca 10 minuter sen blir fröken missnöjd, det enda som duger är att sitta i knäet + att hon inte vill sova ens en timme på dagarna.  

Så ja, kära bärsele, du får gärna komma nu och inte om en vecka som det stod. 

Ja, det var väl det mest händelserika som har hänt idag, annars har Liv och jag bara myst, lekt och mest skrikit (den sista delen stod Liv för). Jag har inte ens gått ut i det fina väder som var idag för att jag inte ens har hunnit slänga in en tvätt så att jag har några kläder. 

Jag gnäller inte på Liv, man får anpassa sig efter sin bebis när dom är såhär små. Jag tycker bara att det är himla synd att hon inte får någon ro och så är jag irriterad på mig själv som inte har kommit på det här med bärselen tidigare.

Men nu så!




Tankar snurrar.

Jag har suttit och fört över bilder från mobilen (till 2 datorer då datorer har för vana att haverera så fort jag för över viktiga grejer), 1487 bilder hade jag visst, inte undra på att telefonen har dampat och tjatat om dåligt minne.

Så jag har kollat igenom alla bilder och tittade då naturligtvis förbi bilderna under operationstiden i Göteborg. Fy fan vilken klump jag fick i magen och alla känslor som jag hade då kom tillbaka och sitter fortfarande i. Jag är ju som så att jag vill helst inte se, inte höra och allra helst bara glömma. Det låter kanske jättefel men det är mitt sätt att bearbeta och andra sidan så bearbetar jag det ju inte utan jag skjuter det ju bara bakom mig, men ändå.

Dom har ju frågat, både när vi var i Göteborg och i Sundsvall om vi ville prata med någon kurator om det som hänt. Men vad ska jag säga? Hon har gått igenom en hjärtoperation, det är det hemskaste och värsta jag någonsin har vart med om, det går inte att sätta ord på känslorna och det är ingenting jag ens önskar att min värsta fiende skulle få gå igenom. Visst, jag är fortfarande skit orolig, lappen kan ju släppa och hela jävla proceduren måste göras om, men hon mår bra nu och det är så man får tänka. Det finns inte så mycket mer än så att säga, trots det så har man en massa känslor som det inte går att sätta ord på och så får det väl vara.  Så länge jag slipper se bilder och prata om det så funkar det för mig.

Vi får bara önska och hoppas att våran underbara fina tös får fortsätta att må bra och slippa flera resor ner till Göteborg. 

Jag har fortfarande inte landat än, det är fortfarande det här med maten, jag tycker att hon har börjat äta sämre igen eller så har hon bara blivit mer effektiv, vågen vi har lånat är värdelös, den skiftar från allt från 100-500g. Det blir vägning på tisdag igen och jag är rädd att den där förbannade sonden ska dit igen. Ja som sagt, jag har inte landat än och visar vågen att hon har gått upp som hon ska på tisdag då, då kan jag kanske slappna av lite, men tills dess så går jag lite på högvarv.

Så är det.


Älskade lillknott<3


Loppisgalen

Vi var ju i Sundsvall igår och det dom ville kolla mest var så att det inte är en massa vätska i hjärtsäcken för då kan det bli inflammation och grejer, men det var det inte, endast ett litet läckage men det är inte någonting som gör något. Så det vi ska hålla utkik efter är feber precis som förut. Efter sjukhusbesöket var vi till gammomma och momma och åt och umgicks.Imorgon blir det en tur till Näsåker för loppis. Jag är så förbannat loppis och inredningssugen så det är sjukt. Hoppas att loppisen i Näsåker har något att komma med, det är så förbannat svårt att hitta loppisar med möbler, då måste man nästan på auktion och det finns det inte många av här i närheten.Nåja lite sova på det här så.Gofisen <3


Överlycklig.

Vi är påväg till stan för att bekräfta faderskap.. Sådär en 4 månader efteråt.

Det känns inte riktigt som att det har vart prio ett förut och allt som inte har vart prio ett har helt enkelt glömts bort. Trots en massa påminnelser, ehum.

Jag är för övrigt sjukt sugen på att fönstershoppa på loppisar så jag hoppas att några i stan har öppet.

Sedan ska Liv till vårdcentralen i Junsele, varför vet jag inte men vi hade fått en kallelse iallafall. Och jag är typ överlycklig att det händer grejer, även om det bara är vardagssaker. Nu har man suttit instängd i ja, i princip 4 månader.

Nu jävlar.





Jan. 21, 2013

Det känns lite som att man börjar komma in i vardagen igen, eller igen och igen, det har väl aldrig riktigt vart vardag för oss sedan lillhjärtat kom till världen.

Men jag tror att hon äter bra, vågen visade för 6 dagar sedan 5490 och nu står den på 5750 nog för att olika vågar skiftar men enligt den här vågen så har hon iallafall gått upp ca 100g på två dagar så äter gör hon, ibland nästan 150. Jag tror att hon börjar bli ett litet matvrak, likt mor sin, ehum.

Det är en sjuk jävla lättnad, att hon äter, det är ju helt otroligt.. För lite mer än två veckor sedan orkade hon knappt vara vaken, nu äter hon för fullt och är jättepigg och nyfiken, vad ett litet hål i hjärtat kan ställa till med. Och ännu mer otroligt är det väl att dom kan laga ett sånt litet hjärta.

På torsdag ska vi till Sundsvall för koll, se så att allting fortfarande är som det ska.

Det är för övrigt skittråkigt att det är så jävla kallt ute. Det går ju inte att göra någonting. Det känns inte sådär jätte lockande att gå ut med Liv när det är 25 minus.





Skitvåg.

Det är lite ävel att försöka få i Liv mat och den där vågen stressar bara upp mig, ena gången äter hon bara 80 och då blir man jättestressad och tror att hon får i sig för lite, medans hon nästa gång kan få i sig 120 och så litar jag inte på den där vågen för fem öre då hon har ätit låt säga 80, äter mera och så har hon enligt vågen bara ätit 70, så nu har jag tänkt skita i den och så får hon äta när hon helst vill och så tar jag vikt varje dag bara, så får vi se hur det går.



Okontaktbar tjej när man sitter och kollar på favoritleksaken, tvn.


Hemma!

Vi är hemma! Det är absolut den bästa känsla jag någonsin varit med om. Ja, förutom när Liv föddes då förstås. Men fy fan så skönt det är att vara hemma!

Nu gäller det bara att få igång matningen för Liv. Jag var till vårdcentralen och hämtade en våg idag så att jag kan se hur mycket hon får i sig varje gång så att hon kommer upp i de mängder hon ska.

Liv ligger och busar i babygymmet för fullt, det är en sådan sjuk skillnad på hur hon är, hon är såå mycket mer alert och starkare nu och det är så kul att se! Det är ju helt fantastiskt hur starka små barn är. En själv hade ju legat och tyckt synd om sig själv flera veckor efter en hjärtoperation.

Och vad tiden går fort! Liv blir 4 månader den 19:e. Snart skuttar hon fram.


Hemresa!

Vi ska åka hem imorgon! Snabba besked.

Idag har jag försökt få Liv att äta som hon ska. Jag trugar och trugar så att hon ska få i sig det hon ska. Hon har fått i sig ca 500 och måste få i sig minst 660 innan kl 5 inatt, det tycker jag att vi borde kunna ordna.

Men det kommer nog bli jobbigt när man kommer hem och veta om hon får i sig det hon ska, jag får nog höra med vårdcentralen hemma om jag får låna en våg, åtminstone från början.

Det kommer bli sjukt stressigt imorgon. Vi ska först ringa sjukresor och fixa resa hem, sedan ska vi städa ur rummet och packa uppe på Ronald och prata med en massa läkare här och så ska jag ha tid att försöka truga i Liv mat. Men det ska nog gå.

Vi får komma hem! Fy fan vad skönt!





Älskade gounge!<3


Trött

Dom har ryckt pacemakersladdarna idag och ser allt bra ut imorgon på ultraljudet så får vi förhoppningsvis permission till Ronald.

Fröken vill inte riktigt äta, så det är väl det vi väntar på. Men det är klart, har man inte ätit på några månader är det nog svårt att förstå att man faktiskt ska äta för att bli mätt. Huvudsaken är att fröken mår bra.

Men lite jobbigt är det då bara en förälder får sova här. Och det är ju jag eftersom att det är jag som har maten. Så det blir vägning sedan amning sedan sonda det som behövs och sedan pumpa, på det så skriker Liv till 2-3 på nätterna och man måste kliva upp 8 här. Jag är trött.

Men nu hoppas vi att ultraljudet visar på att allt är ok så att vi kan få komma hem någon gång, för sondningen kan vi ju sköta hemma i en lite (mycket) lugnare miljö.


Komendoran.

Dwt kanske är lite illa när personalen på gatuköket i närheten känner igen en och vet vad man ska beställa.

Men jag har faktiskt inte tid att ställa mig och laga mat uppe på Ronald. Ok, jag har tid, men jag sitter mycket hellre hos Liv.

Vi har alldeles nyss fått ett eget rum! Äntligen får jag sova med Liv igen! Som jag har längtat.

Liv är mer och mer sig själv och det är så jävla skönt att se. Men hon har ont i magen, morfinet stannar ner tarmrörelserna så det är inte alls roligt i hennes mage nu.

Men humör har hon och är bestämt, det påpekar personalen hela tiden, samma smeknamn som mamma sin hade på dagis har hon också fått.. Komendoran. Äpplet faller inte långt från trädet.



Älskade argbigga <3


...

Dom ringde kl 6 imorse och sa att Liv hade flyttats ner på avdelningen, men gud vad skönt då har hon kommit ur näsgrimman och kan andas själv, tänkte jag, för hon skulle ju inte lämna IVA förrän hon kunde det.

Jag gick ner hit och hon har näsgrimman kvar. Dom behövde tydligen plats på IVA. Det var ju sådär lagomt kul, det känns ju inte sådär jätte tryggt att vara på en övervakningssal när hon inte ens kan andas själv riktigt. Och kirurgen som var såå noga med att påpeka att man får stanna på IVA så länge man behöver. Ja just.

Personalen här är för övrigt väldigt obrydd och sa inte ens något eller hejade när jag kom in förrän efter 10 min ca.

Känns bra det här.


Lite uppdatering bara.

Å herre min ge, ungefär så och mycket till. 

Liv fick bort respiratorn ikväll. Det såg bra ut först, sedan började det se himla andfått och jobbigt ut och värdena gick ned lite, så då fick hon en näsgrimma med syrgas, då blev värdena lite bättre så då gick vi upp hit till rummet. Jag ringde nyss och hörde hur det var med henne och jo det funkar, liite bättre än när vi gick men fortfarande jobbigt. Åh vad jag hoppas att hon piggnar på sig snart, 3:e dagen på IVA imorgon.. Hon verkar ha det rätt så jobbigt.

Jag vill ju bara att lilltrulsan ska må bra. 

Mycket mer än så finns det inte att säga, vi tar timmarna som dom kommer ungefär.

Det dumma är väl att precis när hon gjort operation på kvällen så lät personalen så lovande så och att hon skulle få vakna nästa dag osv och så blir det inte så, då känns det ju liksom som att något är fel. Ja, man gör inget annat än att tänker och märker ord och allt bara snurrar i  huvudet på en. 

Men det här klarar hon, våran underbara tjej <3




monoton

Åh, vad jag är knäpp just nu. Jag går på autopilot, är monoton, eller hur man nu ska förklara, det finns inte ord, men mer än halva hjärnan har jag då tappat.

Liv sover fortfarande och ska så göra tills imorgon, då får vi väl se hur allt ser ut. Hon får inte så mycket hjälp av respiratorn, men det som gäller är att få igång andningen.

Men lilla fröken är lite envis och vill inte sova och då hon vaknar till så sjunker värdena, därför behöver hon sova mer, tills hon orkar.

Ekg:et höjdes rätt mycket alldeles innan vi tänkte gå. Dom trodde att det kunde bero på att hon behöver mera vätska och att kroppstemperaturen var förhöjd. Så nu har hon fått mer vätska och febernedsättande så får vi se om det går ner. Det kändes ju absolut inte kul att lämna henne när det blev så, men vi behöver vila, jag har suttit där sedan 6 imorse och det hade börjat sänkas litegranna innan vi gick, annars hade vi suttit kvar.

Dom ringer ju om det händer något. Det är väl så man får tänka. Och ett sånt samtal vill vi absolut inte ha.



Sover

Jag fick faktiskt sova 5 timmar inatt. Jag klev upp kl 5 tog en dusch och sprang ner till IVA. Liv låg och rörde på sig lite men var inte vaken. Jag satt här en sväng, gick och åt frukost snabbt för att sedan gå tillbaka. Det är "vila" på avdelningen från 12-14 för att barnen ska få vila och föräldrarna ska få äta och vila lite, då det blir väldigt lite av det då man inte vill lämna henne för en sekund och nu, nu sitter jag här igen.

Hon sover fortfarande och klarar sig inte utan respirator. Det var väl tanken att hon skulle vakna idag men hon är inte riktigt redo och så får det vara. Jag har frågat en massa men jag fattar faktiskt ingenting. Mer än att det är ok som det är nu. Men det är klart att man är orolig, för man märker ju minsta lilla ord. Då dom sa att hon skulle vakna idag och så blir det inte så..

Men värdena är bra, lite lågt blodtryck så hon får medicin för att höja det. Sedan så blandar jag ihop allt annat dom sagt. Så så mycket vet jag ungefär.




Alla maskiner som hjälper Liv. Så mycket grejer till en sån liten tjej. Älskade lillhjärtat <3


Det blev av!

Operationen blev av, vi gick till sjukhuset 7 imorse och vi fick vänta ända tills halv 11 innan narkosläkarna kom, då hade Liv vart fastande ända sedan 3 inatt. Men det blev av.

Det var det värsta jag någonsin har vart med om, att lämna bort Liv till narkosläkarna, jag har aldrig någonsin haft så ont.

En sån jävla sjuk känsla, som en diffus dröm, overklighetskänsla som jag vet inte vad.

Kirurgen ringde iallafall ca halv 3 och sa att dom hade lappat ihop hålet och det var inga konstigheter under operation. Så nu var det bara att vänta på att dom skulle ringa från IVA och säga att vi fick komma upp, det skulle ta ca 1-2 timmar enligt personal och det tog jag väldigt ordagrant. Efter 1 timme började jag oroa mig mer och mer och när det hade gått 2 timmar och 1 minut då fick jag nog och gick ner till sjukhuset. Då ringde dom alldeles lagom till att vi var framme. Åh, denna oro.

Nu ligger hon uppe på IVA och vi är på Ronald en snabb sväng för att äta lite, sedan ska vi ner till Liv en sväng till och sitta där ett tag och sedan säga godnatt för att sedan gå hit och sova. Det kommer nog inte bli något sova av, men eftersom att det är planerat att Liv ska vara något sånär sövd hela natten så ska vi försöka att sova så att vi orkar med morgondagen då hon faktiskt ska vakna. Allt ser iallafall bra ut och hon mår så pass bra som hon kan just nu. Så vi hoppas att det håller i sig.



Underbara älskade, du gör det så otroligt bra ska du veta <3 våran starka tjej!


Operation

Sedärja det blev operation imorgon. Dom ringde från sjukhuset idag och det var bara att gå dit och förbereda Liv. Vi har pratat med narkosläkare och kardiolog, satt infart och duschat Liv i bakteriedödande tvål så nu är hon klar för operation.

Snacka om shock, från att ha gått och trott att det inte kommer att bli operation till att det faktiskt kommer att ske. Det är blandade känslor, man vill verkligen inte att hon ska opereras, samtidigt som man verkligen vill. Jävligt konflikt känsla, men det är allra bäst för Liv och oavsett så måste hon ju opereras.

Så vi ska dit imorgonbitti kl 7 för att duscha Liv ännu en gång och sedan blir det upp på op.

Men man får ha i baktankarna att det kan faktiskt bli inställt igen om något akut skulle dyka upp inatt. Men vi håller tummarna!






Långvistelse.

Vilket intelligent inlägg jag skrev sist.

Nåja jag har lugnat ner mig, det gjorde jag 5 minuter efter att jag skrev inlägget. Operationen är nu uppskjuten tills på onsdag. Men dom tänker iallafall inte skicka hem oss igen och det är väl huvudsaken.

Lite irriterad blir jag för nästan alla säger att vi måste riva i för att det ska hända något, men tänk för att det inte är så. Ska dom strunta i att operera ett akut sjukt barn som kanske inte överlever utan operation just då, jag tror inte att dom prioriterar Liv just då faktiskt.

Det är som det är och det är sjukt jävla jobbigt, men huvudsaken operationen blir av och att dom inte skickar hem oss igen.

Och skulle dom skicka hem oss igen då, då tänker jag sparka och skrika för kung och fosterland. Men det tar vi då och om.





...

Gissa vad? Jo, operation uppskjuten igen och jag vet redan nu hur det slutar. För när dom väl börjar skjuta upp så slutar dom aldrig. Dra åt helvete så jävla satans fitt less jag är. Det finns fan inte ord för hur jävla förbannad och äckligt jävla less jag är nu!

Dra åt helvete


Uppskjutet.

Operationen är uppskjuten till på torsdag, eventuellt. Det är tydligen mycket på intensiven. Knepigt det där ändå, när Göteborg är ett av få ställen som opererar små barn, och så många barn som måste må dåligt och vänta på operationer, varför finns det inte större kapacitet på intensiven? Att dom inte gör den större?

Nåja, vi avvaktar och ser vad som händer. Vi fick iallafall prata med kirurgen idag och han vet inte vilken operation det blir förrän dom är i operationssalen och ser hur hjärtat ser ut. Är hålet långt ner så är det tydligen mycket muskelvävnad och svårt att komma åt när dom är så små och då blir det bandning av lungartären för att minska trycket tills hon har växt på sig. Men vi hoppas att hålet är lättillgängligt när dom ändå ska operera.

Så det blir tillbaka på sjukhuset imorgon för vidare besked.



Ronald, där vi bor just nu. "ett andra hem" enligt beskrivningen. Typ som ett kollektiv, delat kök, tv rum, tvättstuga osv. Det är ju jättebra för familjer med sjuka barn och man kan få kontakt och prata med andra familjer i liknande situationer. Om man är så dvs, jag sitter ju hellre under korkeken och luktar på blommorna i min ensamhet, så jag tycker faktiskt att det är rätt så jobbigt att bo såhär. Men det är suveränt på så sätt att det tar 2 minuter att gå ner till sjukhuset.



sötonge <33


Framme i Göteborg

Nu är vi framme i Göteborg, vi fick rum på Ronald huset den här gången och det är skönt som tusan, för när Liv ligger på intensiven efter operation så får man inte sova där och hade vi bott på hotellet i stan hade det vart en aning jobbigt att åka fram och tillbaka. Nog för att jag kommer vaka på en stol dygnet runt när hon ligger där men ändå.

Och gott nytt år! Själv pumpade jag in det nya året och nyårs middagen blev från pizzerian i närheten. Ingen tradition jag skulle vilja bevara sådär särskilt mycket.

Imorgon blir det en lång dag och Liv är tokvaken och inge glad alls just nu, 3 timmars sömn blev det för övrigt inatt på nattåget. Det var nog den sämsta ide jag någonsin haft, åka tåg i 14 timmar med en liten knort. Nej, det blir minsann flyg hem.

Nu tror jag minsann att lillhjärtat har somnat så nu ska jag försöka sova. Åh vad det låter skönt... Sova.





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus