Torsdag.

Åh vilket tråk/görolös skov jag fick nu, men jag är så förbannat trött så jag har ingen ork att göra något, jag sitter och gäspar hela tiden och försöker att hålla ögonen öppna.

Jag tror att jag har kommit in i en tröttperiod igen, jag har fått sova ordentligt nu i två nätter, visst har jag väl fått kliva upp var och varannan timme för att Lillfis har klämt på kissblåsan, men jag har däckat direkt när jag har lagt mig i sängen igen. Det är ju skönt att få sova och så igen, men jag känner mig mycket mer trött nu än när jag sov 4 timmar per natt. Ptja kroppen gör ju som den vill.

Om jag ändå hade en massa tyger, i den färg och mönster jag vill, åh vad jag hade sysselsatt mig med att sy en massa grejer då. Eller om jag hade väggfärg så hade jag kunnat ta itu med barnrummet. Eller om jag hade ett par handleder så att jag kunde sticka eller virka lite smågrejer. Nåja, vad är väl en bal på slottet?

Evelina och lilla söt Hardy var här på besök en sväng idag iallafall, himla skönt att få lite sällskap när gybben kliver upp, far direkt på jobbet och kommer hem mitt i natten någon gång. Åh som jag längtar efter min egna lilla fis att snusa på nu!




Onsdag.

Så mycket som jag har gjort idag har jag nog inte gjort på flera månader. Jag har varit på vårdcentralen och kollat blodtrycket, vilket jag ska göra nu framöver varannan dag pga risk för havandeskapsförgiftning och hör och häpna, jag GICK hem (dom eh typ..300metrarna), fan så ont det gjorde men gud vad skönt det var. Jag måste nästan tvinga mig ut och gå framöver, hur ont det än gör. 

Och så tog jag tag i spjälsängen och skruvade ihop den så som den skulle vara, fick ungefär 735 damputbrott och då skulle jag bara höja botten på sängen, resten var redan ihopskruvat. Ännu mer damputbrott fick jag när spjälskyddet som jag hade beställt var alldeles för stort fast jag tog mått innan jag beställde, blä!

Sedan gav jag mig på att baka i två omgångar, krämbullar och en egenkomponerad grej, vetedeg i långpanna med vaniljkräm i, blåbär och pärlsocker på, det blev väl helt okej.

Och så har jag tvättat en massa, och en massa bebiskläder blev tvättade, jag tänkte att jag skulle ge mig på att åtminstone börja packa BBväskan/resväskan. Som det är tänkt nu, och om inte bebis vill titta ut innan den 18:e så kommer jag nog anlända i Umeå med typ 7 fullproppade väskor.. ungefär.

2 veckor och 6 dagar kvar, scheisse!


Nej, nu ska jag hoppa i badet och kolla 30 rock, den regelbundna kvällsrutinen.
 


Gnäll.

Jag har suttit och beställt lite grejer från Jollyroom. Såna hära nödvändigheter som nappar, nappflaskor, ja alltså, sådant som man måste ha.

2000:- slutade det på.. 2000 jävla kr och då är det inte ens hälften av vad som behövs. 

Nåja, jag åker hem till stan idag iallafall, jag måste till barnmorskan imorgon för tydligen har mitt blodtryck höjts så pass mycket. Från början låg undertrycket på 50 och nu ligger det på 80, så det ska kollas om jag håller på att få havandeskapsförgiftning + att jag har underbar huvudvärk och fina glittrande silverprickar i ögonen imellanåt, men det tycker jag att jag ska få klara mig undan, havandeskapsförgiftning alltså, för det har jag inte tid med.

Och så har jag åkt på karpaltunnelsyndrom, allra härligast är det på kvällarna när man ska sova, minsta lilla tryck på armarna och dom domnar av och har ont som tusan. Och mina fd. smala fingrar, som för övrigt var det enda smala på mig en gång i tiden är nu stora falukorvar. Lägg till högst 4 timmar sömn per natt på det.

Ja men dåså, nu har jag fått gnällt lite. 3 veckor och 2 dagar till, jag räknar verkligen timmar nu.


Onsdag.

Vi var till Umeå idag och det blir planerad igångsättning den 18:e där uppe. Lillfis vänstra hjärtkammare är för liten så det blir bäst att föda där för att se så att det kommer igång ordentligt eller eventuellt åtgärda det där det finns resurser. 

Det blev från att gå från ett litet hål i hjärtkammaren som i sig inte brukar vara farligt, till två hål i hjärtkammaren + för liten hjärtkammare, en aning ställd blev man, men läkarna där är så otroligt bra och man känner sig trygg med dom. 

Och hade jag inte haft en sådan envis nyutbildad sköterska på RUL i Sollefteå så hade det aldrig upptäckts, så jag är oerhört tacksam för den delen.

Det blev också ett tillväxt UL för att uppskatta vikt, 2700 väger Lagom stora fis enligt beräkningarna.



Och vi fick se Lillfis i 4D, hur häftigt som helst och bm trodde att det blir en liten tös, det var svårt att se, men det hon såg, såg ut som en liten flicka, jag är dock skeptisk och tänker inte måla bebisrummet i rosa och fylla upp det med Hello Kitty grejer (det hade jag nog inte gjort annars heller). Inte tror jag mer på att det är en tjej heller när just den här bilden ser ut exakt som Robert gjorde när han var liten, men vi får se.

Det blev nästan lite för verkligt allting nu när man har ett datum spikat + att det är en vecka innan beräknat.   


The intouchables

Fy fan vilken bra film, det är nog den bästa film jag någonsin sett! Jag började grina för att den tog slut, okej... Jag grinar för precis allting nu för tiden men ändå. Helt underbar film, se den för tusan!


T
The intouchables


Fredag.



Det blev kanelbullar och kärleksmums bakade idag, ptja, det är väl det jag har gjort idag, men jag kan ju inte påstå att jag undvek hettan idag när jag stod i köket och grejade på direkt.

Nu ska jag hoppa i badet, kolla på 30 rock och sedan hoppas, hoppas, hoppas på att få sova ordentligt inatt.


30 rock & bad.

 Det här är tamejtusan det bästa som finns just nu, 30 rock och ligga i badet i flera timmar!

Jag hade fullt upp igår, och med fullt upp menar jag ca 1/4 av vad folk gör på daglig rutin. Jag klev upp och städade, träffade Regina några timmar, kom hem och tvättade typ 57 tvättar.

När jag tänker efter så är det nog inte ens 1/4 av vad folk gör dagligen, fast det räckte till för att jag ska vara lagom rullstolsbunden idag.

Och inte får jag sova längre, jag hoppar i säng runt 12 tiden och somnar vanligtvis inte förrän runt 5-6 och sedan kliver jag upp 5 timmar senare, dyngtrött, men så ont att jag inte kan fortsätta att ligga kvar.

Vi har iallafall fått kallelse från Umeå nu och vi ska dit på onsdag, det känns skönt att äntligen få veta så att man i värsta fall kan förbereda sig eller i bästa fall få slappna av.

Idag blir det en "hålla sig undan från värmen dag", alternativt "baka hela dagen och fylla upp frysen, om jag orkar dag"


Onsdag.

Yiesh, jag har inte kunnat ta ett bad eller sovit i en säng på två dagar, världsproblem, men ett bad och en säng är livsnödvändigheter för mig för tillfället.

Jag var hos barnmorskan igår, sista gången i stan sedan får jag börja i Junsele, djävulskt skönt att slippa åka till stan var och varannan vecka. 

Idag ska jag på ännu ett snack om sjukskrivning, eller helt enkelt få ett sjukintyg, frågan är ju om jag hinner få pengar innan det är dags, frågan är om försäkringskassan ens godkänner det, nåja då har jag iallafall gjort mitt bästa.

Och Robert har börjat jobba efter semestern igen, hur ska man nu få dagarna att gå? Jag är otroligt less på att jag verkligen inte kan göra någonting, jag tänkte ta och dammsuga hemma för någon dag sedan, ja, jo, jag var tvungen att sätta mig ner typ var tredje sekund pga sammandragningar, fogarna och yrseln. Jag är så otroligt rastlös och har en massa överskottsenergi, ändå orkar jag inte göra ett dugg och jag blir fasen bara fetare och fetare. Jag tappar ju nästan bort vem jag är, det enda som snurrar i mitt huvud är graviditeten, kan knappt tänka på något annat och jag är tjurig och småbitter mest hela tiden.

Men nu är det ju ändå inte såå lång tid kvar. Fast varje dag känns som tre evigheter.

Jag längtar efter dig Lillfis 


Måndag.

Jag känner att den här graviditeten börjar tära lite på mig, jag känner mig inte riktigt som mig själv längre.


Gravid v 34+0


Söndag.

Jag sitter och kollar på riskförlossningar och käkar frukost, det känns ju sådär lagomt passande.

Och självklart visar dom när det föds det en liten bebis med hål i hjärtkammarväggen och det vinklas som så att opereras det inte så kommer han att dö och det är jättefarligt osv. Jahaja, det visade sig att han dog också. Jag som precis hade lugnat ner mig lagomt angående det där. 

Jag tycker för övrigt att Umeå borde skicka remiss snart, men icke. Dom sa att kollen skulle bli runt v 36 men det skulle ju vara bra att få reda på det lite innan. 

Men nu blir jag irriterad, varför skulle jag kolla på det där för?




Lördag.

Jag blir nästan lite irriterad på mig själv, att jag inte har kommit på att det finns ett badkar att nyttja här hemma tidigare. Det gör ju för fan underverk mot foglossning, ryggvärk etc, åtminstone en liten stund.

 
Här har jag typ bott de senaste kvällarna. 

Tiden går förjävla snabbt ändå, jag går in i v 34 på tisdag! Trots en förbannelse till foglossning, ryggvärk och att den lille sparkar så har jag nog inte riktigt fattat att jag är gravid, att vi ska ha en liten bebis? Det är ju helt sinnessjukt att det ligger en liten bebis i min mage, som sedan ska komma ut! Jag kan sitta och spekulera i det där hur mycket som helst men jag kommer nog aldrig riktigt att förstå.

Jag har för övrigt inställt mig på att Lillfis vill titta ut runt v38, det känns liksom inte lika långt borta då, men det kommer jag förmodligen bittert att få ångra och säkerligen går jag över tiden med x antal dagar, så som de flesta   förstföderskor gör. Men man kan ju alltid hoppas.




Söndag.

Vi for in till förlossningen idag, Lillfis hade inte rört sig sedan igår, inte ens en liten buff, så jag ringde in och vi fick komma in.

Det syntes dock ingenting, hjärtat slog på bra, bra med fostervatten och tillväxten låg precis som den skulle, liite på +. Men lillfis är lika lugn för det. H*n hade iallafall lagt sig med huvudet ned och med ryggen ut mot magen, så det kan väl vara det som påverkar I guess. Åh vad jag ogilllar de här lugna perioderna. 

Hur som helst så skulle jag lämna kisseprov, jag får en mugg som jag ska kissa i, som vanligt, jag sätter mig på toa med muggen i handen och glömmer totalt bort det och kissar som vanligt, ja, så det blev ju inget prov. Herregud, hur disträ kan man vara?

Och sen kommer amningshjärnan och den har jag hört är inte alls mycket bättre. Det slutar väl med att jag kommer att sitta helt apatisk och dregla till slut. 




Dynga.

Nu skiter jag i allt som har med den här förbannade sjukskrivningen att göra. Det läkaren sa till mig sist, var att jag skulle kontakta försäkringskassan och höra vilket intyg jag skulle ha, det gjorde jag och det är ett vanligt.

Så ringde jag vårdcentralen idag och fick prata med en riktig bitterfitta som inte lyssnade på vad jag sa utan enbart gick på vad läkaren hade skrivit och läkaren hade skrivit att jag skulle kontakta arbetsförmedlingen som jag för övrigt inte har kontakt med förutom att jag är inskriven. Varför läkaren hade skrivit så har jag ingen aning om, antagligen för att hon inte förstod vad jag sa och vice versa.

Så nu skiter jag i det här, Lillfis hinner ju titta fram innan allt det här kommer bli klart. Så jag får helt enkelt stå utan inkomst.. Yeey.

Jag blir så irriterad på att jag inte kan jobba, fan så mycket lättare allt hade vart då


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus