Äntligen hemma!

Det blev en lång dag igår. Vi åkte från Umeå till Sundsvall för att träffa läkaren, Liv var så duktig och sov hela vägen. Hur som helst så ska vi på återbesök redan nästa vecka för att kolla så att alla flöden är ok så att inte hjärtat börjar arbeta för hårt, isåfall blir det vätskedrivande medicin. Det kommer att bli täta kontroller i början och sedan eventuellt att de avtar, beroende då förstås, på hur allt ser ut. 

En dag i taget.

Men nu är vi hemma och det finns väl inget bättre än att sova i sin egen säng med världens underbaraste lilla tös

Nu ska jag och Liv försöka att väcka pappa Robert så att vi får något gjort här idag.


Hemgång!


Lilltösen har  fått ett namn, Liv heter hon och hon är underbarast och goast i hela världen! Och imorgon får hela familjen åka hem, det ska bli så otroligt skönt! Flödet är fint genom aortan, men tids nog så kommer det ändå att bli en operation pga hålet mellan hjärtkammarväggen, men det är ingenting akut. 

På hemvägen blir det att åka genom Sundsvall då lilla Liv ska följas upp på sjukhuset där, så då passar vi på att hälsa på mamma och mormor.

Vackraste flickan på jorden. Om du bara visste hur mycket mamma och pappa älskar dig 




Underbara lilla liv.


Oj, vilken pärs! Inatt kl 01:11 kom våran lilltös till världen. Det blev igångsättning med hela tjosan, tid tog det men till slut kom hon, våran älskade skatt. Jag fattar nog inte riktigt någonting än, men det är klart, 3 timmars sömn på 2  dygn + en förlossning, då är man en aning borta i skallen. 

Hur som helst så ligger lillan på neontalavdelningen för uppsikt då det tycktes se ut att kroppspulsådern var smalare än vad den ska vara. Så nu är det bara att vänta på att en grej (som jag inte kommer ihåg vad den heter) ska stänga sig på bebisen som gör att det bara blir tillförsett med syre, först då kan man se om det behövs göras något eller inte. Blir det så att det är för trångt så blir det nog operation i Göteborg.

Åh, denna väntan, att inte veta, jag går med en klump i magen hela tiden och man känner sig så otillräcklig. Genom att lillan ligger där hon gör och att man inte är där dygnet runt gör ju inte saken bättre. Men det är skönt att hon ligger under uppsyn och uppkopplad så att dom kan se om minsta lilla förändring skulle ske, trots det så är jag livrädd att något skulle hända och man inte är där.

Men hon mår bra nu, det gör hon, busig, livlig liten tjej och det känns så otroligt skönt :)


Åh vi måste ju ha ett namn på tösen!




Söndag.


Fan vad dagarna går undan nu, jag som trodde att de här sista dagarna skulle kännas som en evighet. Jag var på min första "långpromenad" på flera månader igår, gick en sväng med Evelina och lilla Hardy, men fan så jag får ångra det idag, det var tänkt att bli en storstädning idag men det går inte så bra för min del, så det får Robert sköta.

Sedan var vi till Regina och fick en massa fina babykläder där och fick låna bilbarnstol till och från Umeå då våran inte har kommit än, en himla tur att det fanns att låna och det tackar vi för! 

Idag blev det sjukhuset en sväng för koll av blodtrycket, det låg väl helt okej. Men Lillfis hade tydligen bestämt sig för att lägga sig i tvärläge såhär två dagar innan och det är väl kanske mindre bra. Så jag håller tummarna att h*n hinner att lägga sig rätt innan vi ska till Umeå annars får vi väl se vad som sker då, det här med vändningsförsök är jag inte så jätte positiv för, men det märks väl hur det blir. Jäkla busfrö, h*n har legat med huvudet ner i flera månader men nu passas det på att vända sig.

Nåja hur som helst så blir det nog bra, nu ska jag gå och ta itu med tvätten och försöka sysselsätta mig så tiden går ännu snabbare. 2 dagar kvar!






Onsdag.

Åh, dessa förvärkar, nu har dom börjat komma på dagen också. Inte speciellt regelbundna men ont gör dom, men förmodligen ingenting på g än. Det jobbiga är ju att jag inte kan göra annat än att sitta på rumpan och titta på alla usla tv program som går på dagarna.

Fast jag är glad att ingenting händer än, med tanke på att Robert jobbar och det skulle kunna ta honom 3-4 timmar att bara komma till Junsele och vi ska ända upp till Umeå.

Men på fredag så får du faktiskt komma om du vill Lillfis, bara så att du vet.




Inte okej.

Nu har jag lyckats plöja mig igenom alla säsonger av breaking bad som finns ute. Senaste avsnittet kom ut förra veckan, ja men dåså, då behöver jag ju bara vänta en vecka till nästa avsnitt då tänkte jag. Jo tjena! Säsongen har delats upp och kommer inte att visas förrän nästa sommar?! INTE okej! Det slutade hur spännande som helst ju. Jävla galningar, man kan inte göra så mot en höggravid kvinna förstår dom väl.

Nåja, jag har fått toaletten städad och hoppat i badet sedan sist och nu tänkte jag försöka däcka till en film.. Om kroppen tillåter mig.


Tisdag.

Jag tog tag i att borsta Rocky idag som jag har tjatat på Robert om i flera månader för att jag blir så allergisk när jag gör det, nåja, en hel jävla ica kasse full med hårtussar blev det. Jag förstår inte hur en så korthårig hund kan släppa så mycket hår! 

Och storstädning av vardagsrummet blev det, jag har till och med skrubbat listerna. Ja, det tar en hel dag när man är höggravid tydligen. Det dryga är ju att jag skulle behöva dammsuga 2 gånger om dagen när Rocky släpper så mycket hår som han gör nu, fy vad less jag blir.

Nej, nu ska tant resa på sig och fortsätta med hushållsarbetet, det får ju åtminstone dagarna att gå.

7 låånga dagar kvar!


Fredag.

Jaha, andra natten jag inte får sova för att jag spyr som en jävla gris och har förbannat ont i magen och är helt yr i skallen. 

Men det är ju tydligen helt normalt, magsjuka enligt förlossningen. Ja, jo för jag kan ju liksom inte känna skillnad på magsjuka och det här. För magsjuka uppstår ju bara på natten?

Nåja, of to the toilet, ha en trevlig natt! 





Breaking bad.

Åh, jag har fastnat för en ny serie! Eller ny och ny, men ny för mig, breaking bad, fan så bra den är! Hela 4 osedda säsonger och långa avsnitt, det kan ju inte bli bättre. Jag förstår inte hur jag har kunnat missa den, men nu har jag någonting att fördriva tiden med iallafall.



BB väskan till Lillfis är nu iallafall packad och klar, Evelina och Per var hit igår med en massa superfina kläder så nu har jag hela väskan proppfull, hellre för mycket än för lite, ehum. 

Jag ska ta och börja leta lite kläder och packa till mig själv också och med tanke på att jag inte alls vet hur länge vi kommer att bli där så är det ju lika bra där med att packa för mycket. Herregud, jag kommer klampa in på BB med ett flyttlass känns det som.

Nej, det blir nog bra, vi ska ju stanna på patienthotellet så det blir väl bara det nödvändigaste med in på BB.

Åh tiden går så sakta, jag sa att jag räknade timmar förut, nu är jag nere på sekunder. 1 vecka och 6 dagar kvar, dvs ca 1036800 sekunder tills vi ska vara på sjukhuset i Umeå.. Om man ska vara nogrann.


Tisdag.

Nu har jag kommit hem från sjukhuset igen, hjärtljuden var lägre idag och såg mycket finare ut, puh! Min egen puls är desto värre, den ligger redan på runt 100 i vilopuls sen rusar den upp till 140-160 bara sådär, fastän jag bara sitter och tar det lugnt. Nåja, det kan jag kolla upp sen någon gång.

Jag hade tid för TUL imorgon men fick göra det idag istället när jag ändå var där och allting såg jättefint ut och Lillfis uppskattas nu väga runt 3200 och låg, tror jag, 12% på plus. Vad de minskade/försvagade rörelserna kan bero på har jag ingen aning om och ingen annan heller, så länge de inte ändras ännu mer så är det väl ingen fara, trots att jag själv tycker att det är en aning underligt när jag kan gå nästan en hel dag och inte känna något, från att ha känt i princip hela tiden.

Herregud jag kommer inte ens ihåg hur många gånger jag har gjort ultraljud nu, du kan känna dig väl undersökt Lillfis. Jag känner att jag kan hoppa in extra som barnmorska när som helst efter alla undersökningar som gjorts nu.


Precis 2 veckor kvar nu, det börjar närma sig!


Less är bara förnamnet.

Men så less jag blir. Jag var hos barnmorskan idag och Lillfis hade höga/snabba hjärtslag och genom att jag nämnde att jag tycker att de senaste dagarna så har lillens sparkar blivit slöare, liksom mer orkeslösa så ringde barnmorskan förlossningen och vi fick åka in. 

CTG blev taget och det var lika högt då, dom tog blodtryck och lite prover eftersom barnmorskan hade nämnt någonting om det. 

Blodtrycket var inte högre än normalt, visst det är högt men inte så pass att man måste reagera på det viset, särskilt när proverna visar att allt är bra och inget protein i urinet. 

Vad läkaren sa när jag frågade om allt var bra? Jo det var bra, men han tyckte att jag skulle ligga kvar över natten så dom fick ta blodtrycket några gånger för risk för havandeskapsförgiftning?

Men JAG mår ju för tusan bra, det är inte blodtrycket jag är orolig över, det är bebisen och bebisens hjärtljud hade jag lust och skrika rakt i ansiktet på gubbfan efter att jag till och med nämnt att det var därför jag var där. Men det gjorde jag ju såklart inte för att min hjärna lider av apati och jag kom på det efteråt. Jag valde att åka hem, jag ser ingen anledning att ligga och ta blodtryck 2 gånger inatt på ett sjukhus där dom inte ens förstår vad man säger.

Nåja, jag ska dit imorgonbitti kl 8 och kolla blodtrycket och ev. CTG kurva? och då tänker jag fan säga som jag tycker, det kan väl inte vara så bra om Lillfis hjärtljud har gått upp så mycket när h*n har ett hjärtfel. Och eftersom dom inte verkar veta någonting på det här sjukhuset så tänker jag ringa till Umeå och höra där, där dom vet hur läget ligger till iallafall.

Det är ju himla dumt att Sollefteå inte har tillgång till Umeås journaler så att man måste försöka förklara varje gång, och det är en aning svårt när jag själv knappt vet vad hjärtfelet är.




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus