Bildbomb.

 
Oj vad det var längesedan jag skrev nu. Men det är fullt upp hela dagarna och på kvällarna så slocknar jag så fort jag har lagt mig i sängen. Det är mest instagram som gäller, snabbt och smidigt! Phasi0n heter jag där för den som vill.
 
Jäntan har börjat sitta alldeles själv! Jag tänkte att vi inte hade provat att sitta på länge så jag satt hon upp och så satt hon hur stadigt som helst, jag undrar jag hur länge hon har kunnat det egentligen. Herregud lillstumpan börjar bli stor! 
Vitrinskåpet är, efter ca 6 månader, helt färdigmålat och nu är jag faktiskt en aning less på det och funderar på att hä iväg det och ersätta den med lapptekniks byrån och lite annat tjofs. Men vi får se hur det blir, det är ingen brådska. Den passar ju faktiskt där, på sitt eget lilla vis, jag hyser liksom lite hatkärlek till den.
Jag har pysslat lite med en ljusstake, tejpade där jag ville att träet skulle synas och målade runt om. bilden gör inte färgen och utseendet rättvisa, jag blev inte sådär väldans nöjd, men det var en kul ide iallafall som tål att finslipas.
Lite fynd från helgen. 60kr fick jag punga ut för alltihopa, då var i och för sig byrån gratis och gunghästen och pallen hemifrån, men ändå. Himla nöjd är jag. Byrån ska, tro det eller ej, inte få någon färg på sig! Den är så fin som den är och ska få sin plats i Livs rum senare. Den andra skänken vi tog hem var så ful och repig så den ska få några lager färg och jag är otroligt sugen på att måla den gul!
Typ den här gulfärgen, vi får se om jag vågar.
Och jag har så otroligt många planer för köket, men allt som har med kök att göra är så förbannat dyrt. Jag vill helst av allt lägga golv, det skulle göra sån otrolig skillnad, men det är tror jag, om jag inte minns fel ca 87kvm. Och det blir med andra ord jävligt dyrt.
 
Jag vill även smälla upp massa hyllor på väggen och ha en massa, massa böcker där, som ett litet mini bibliotek, hyllor är å andra sidan inte dyrt så det blir nog inom en snar framtid. Och tyg till soffan måste jag ha! Just nu har jag bara spänt fast en gammal gardin för att få den någorlunda sittduglig.
Och pysselrummet vill jag börja med! Pysselskåpet är överfullt sedan länge tillbaka och jag har saker spridda överallt. Jag vill så mycket men det finns så lite tid och pengar.
 
Prio ett blir Livs rum, imorgon ska jag verkligen ta itu med rummet och rensa ur alla saker så att jag kan börja riva tapeter, så att vi kan börja måla och fixa i ordning någon gång.
.


Dopinbjudningar & brödbak.

Jag har suttit och grejat med dopinbjudningarna i kvällen, men nu gav jag upp. Jag insåg nyss att jag var för trött då jag la kuveret upp och ner och skrev fel adress 3 gånger i rad. Jag tappar ungefär 87% av tankeförmågan när jag är trött.
 
Annars då? Igår provade jag på att baka vetefritt och mjölkfritt bröd.
Dom var supergod när dom var nybakade, men så fort dom kallnade blev dom som gummi, precis som glutenfritt bröd tenderar att bli. Men det löste vi enkelt genom att dela dom på mitten och rosta dom, då blev dom precis lika goa som nybakt.
 
Recept för den som är nyfiken:
 
100g mjölkfritt margarin
ca 9dl "kockens" Lailas mjölmix, majsbaserad.
25g jäst 
5dl vatten
2msk socker
2tsk salt
0,5msk fiberhusk
 
Jäs i bunken 30 min och på plåt i 30 min, 8-10min i ugn på 250 grader. Hä på nå roliga frön om ni vill det, själv hade jag inga hemma.
 
 


Bombhot.

Åh vad jag blir less på mIg själv, nu är jag inne i en sån här "får absolut ingenting gjort" period igen. Det är i och för sig svårt att få något gjort när Liv inte sover någonting på dagarna och kräver fullständig uppmärksamhet hela tiden. Nu har jag lyckats få henne att sova, har jag tur så sover hon en halvtimme. Men liks förbannat så sitter jag bara och i princip väntar på att hon ska vakna igen. 
 
Nåja, snart kommer Robert hem och då är det minsann han som har Liv så att jag kan få börja rensa lite här hemma. 
 
Men just ja, så blir det inte alls för Robert har bowlingträning. Förbannade. jävla. bowling. Jag hatar bowlingen av hela mitt hjärta och själ och funderar, lite diskret på att bombhota bowlinghallen så att dom får stänga ner, men det känns ju lite dumt. Tror jag bombhotar Robert istället..
 
Varför i hela friden ta upp en sådan tidskrävande hobby när man har småbarn?! Just saying.
 
Jag riktigt längtar tills Liv har slutat amma, då är det jag som drar med mig Evelina på kalas och Robert som får sitta hemma med Liv, så det så! Förmodligen kommer jag att ha skittråkigt och längta ihjäl mig efter ongen och ringa var tredje sekund, men det är en principsak.
 
 


Helgen.

 
Helgen har gått så jävla fort att det känns som om man inte har hunnit med någonting. I lördags kom iallafall Evelina, Per och Hardy på middag, mysigt som tusan var det! Trots att våra gubbar bestämde sig för att byta däck i 4,5 timmar och kom hem halv 3 på natten, dötrött var Evelina och jag men det var bra trevligt ändå.
 
Idag blev absolut ingenting gjort, jag tror att Liv kände på sig att jag var dötrött när hon vaknade kl 8 imorse, så hon var snäll nog att somna om igen och sova ända till 12:30, underbara unge! 
 
Robert jobbar 7-16 hela kommande vecka och ingen är nog gladare än jag, att få vara en "normal" familj, med normala tider och att faktiskt få se Robert. 
 
Hardy och Liv i gåstolsrace.
Lite supersnabbt kvällspyssel, washitejpade några stearinljus. En aning stökig bakgrund, ja.
 
Nu ska tant fundera över morgondagen och sedan sova.


Kaos.

Jag ägnade lite utav dagen igår till att rensa ur "kasta in allt vi inte vet vart vi ska ha det" rummet som är tänkt att bli Livs rum.
Vi har faktiskt två såna här rum, det andra är knökfullt med prylar, men jag började med det här.. Den
mildaste graden av kaos.
 Och några loppislådor är märkta och klara. Nu skulle jag behöva ha en akutloppis så att jag blir av med alla jävla grejer. Jag förstår inte hur jag har kunnat samlat på mig så otroligt med prylar.
 
Nu väntar jag på att Liv ska vakna från sin 15minuters sovpaus och sedan blir det en promenad i det härliga, men väldigt blåsiga vädret. Sedan vet jag inte vad som händer, det är fredag, både Robert och jag är frisk och jag orkar inte sitta inne en hel helg till.
 
Något blir det nog.
 
 


Dop, magsjuka & vårskrik.

 
Det blir dop! Den 11. Jag må lida av beslutsångest, men nu är det andra gången vi bokar ett dop så nu blir det fanimig av. Det var mamma och syster som övertalade mig, och momma blir väl glad när dopklänningen används och så har jag ju faktiskt en anledning att få köpa nya kläder.
 
För övrigt så har Robert åkt på magsjukan nu och det är jäättesynd om honom. Han ligger i soffan och åmar sig och säger att han tynar bort. Jag har lagat mat åt honom, hämtat vatten, blåbärssoppa och kokat kaffe åt honom.
 
Vad jag fick göra när jag var magsjuk? Vara ensam hemma och ta hand om Liv och inte fan fick jag någon mat serverad, den fick jag laga själv.
 
Och han kan inte ens resa sig upp från soffan, för "då dör" han. Det är nog tur att det är kvinnor som föder barn, karlarna skulle väl ligga i apati och tycka synd om sig själva flera år efteråt.
 
Liv då? Hon håller sig frisk iallafall, men hon har börjat skrika, hon skriker allt hon kan hela dagarna, inte för att hon är arg, utan bara för att skrika, det låter väl häftigt. Eller så kanske det är vårskriket, för det låter bra likt det om än hundra gånger värre. Hur som helst så är det väldigt påfrestande för hörselgångarna och jag hoppas att hon hittar något nytt, lite mildare ljud som är roligt snart.
 
VårskrikarN iklädd pyjamas ihärdigt ätandes på en majskrok.


Sommarlängtan.

Helgen har bara rusat förbi, precis som vanligt. Inte heller har jag fått något gjort, precis som vanligt. Skänken är tapetserad och klar och nu är jag (lite precis som vanligt) utan projekt igen. Jag har länsat röda korset på allt jag finner intressant och ännu har inte vår/sommarloppisarna tinat fram.
 
Jag vill ha sommar! Ta en roadtrip genom byarna och alla dess loppisar, stanna på något mysigt fik efter vägen, jag vill åka på bilbingo, leka i gräset med Liv, bada i betarsjön, fiska, gå på djurparken. Jag vill sitta en varm sommarkväll ute på altanen, se på solnedgången och dricka vin med fina vänner. Åh! Vad jag vill ha sommar!
 
 
 
En bild på skänken.
 


Upp och ner.

Haha, men alltså..
Det här är nog ändå det dummaste jag sett. Det ser ju ut att vara något gjort för att passa barn i Livs ålder, inbyggt dreggelskydd och allt. Det känns som att en ipad och en iphone är något som passar hennes behov just nu. Men det är klart, man måste ju börja i tid, tänk om alla Livs jämnåriga bekanta får en ipad i ettårspresent och så hamnar Liv utanför och kommer aldrig att få några kompisar för hon har ju ingen Ipad! Och hon behöver nog en mobil rätt så snart, jag menar, snart är hon ju ute och ränner på byn och då måste jag ju få tag på henne, lika bra att jag köper en nu. Så att hon hinner lära sig.. Vi slår till på en Ipad med!
 
Upp och nervända världen.
 
 
 
 
 
 
 


Patchwork.

Magsjukan börjar ge med sig tror jag. Mår fortfarande kasst men jag har sluppit att spy på eftermiddagen iallafall. Så eftersom att mina efterlängtade tapetprover kom idag och jag mådde lite bättre så kunde jag äntligen börja på mitt lilla lapptekniksprojekt med proverna.
 
Himla simpelt och roligt att göra! Jag blev till och med lite nöjd, som jag aldrig annars brukar bli. Lite synd att skänken står i sovrummet bara, man ser den så sällan.


Magsjuka.

Jag vaknade upp imorse och mådde rätt så illa, begav mig ut på en promenad för jag tänkte att jag kanske behövde frisk luft. Halvvägs upp för skidbacken var jag tvungen att stanna vid diket och spy. Härligt värre.
 
Nu har jag bäddat i vardagsrummet och ska försöka ta hand om en överenergisk Liv (som numera snurrar likt en virvelvind) medans jag knappt orkar resa mig upp, Och springa sjuhundra vändor till toaletten. Underbara jävla dag.
Bäddat för magsjuka.


Diet.

 Livs allergier har fått mig att gå på diet. Allt onyttigt har ju vete och mjölk i sig, till och med chips, ja, jag har kollat. Det är alltså inget bröd, ingen choklad, inga chips, nästan ingenting som gäller för min del, och det är ju tamejfan perfekt. Jag har gått nog länge och övervägt vilken diet jag ska börja med och nu har jag inget val, det braiga med det hela är ju att jag kan inte fuska, för då får Liv eksem över hela kroppen och det vill vi ju inte. 
 
På två dagar, uteslutande av mjölk och vete så är Livs eksem i princip borta. Så jävla bra!
 
 


Namnkalas.

Jag har fått kalla fötter inför dopet, jag vet, skitlöjligt. Men för det första så är jag den som hatar att stå i centrum, det är ju förstås inte jag som står i centrum, men ni förstår nog hur jag menar. Och för det andra så vill jag inte höra något jesustjafs om att det är gud och jesus och den heliga maria som har satt min dotter till världen. Ungefär. För vad jag vet så gick det inte riktigt till så.
 
Så jag har faktiskt avbokat dopet från kyrkan och är väldigt inställd på att ha ett namnkalas. Mer avslappnat men att ändå få samla all släkt och vänner tillsammans. Vi kör nog på det, runt slutet på maj. Bättre sent än aldrig.
 
 


Allergisk..

Jag var till läkaren idag med Liv för att kolla hennes hemska eksem. Det visade sig att hon är mjölkprotein och vete allergiker och det gav ganska starka utslag med. Jaha, kul.
 
Det som är bra med mjölkprotein allergin är väl att det oftast växer bort när man blir äldre, men det är ju inte säkert. Och vete, ja det har jag ingen aning om hur det är.
 
Hur som helst så åker jag ju också på det genom att jag ammar, så det blir att byta ut skafferiet och kylskåpet totalt. För det är ju tamejfan mjölkskvättar och vete i allt ju. Och sen utbudet här i Junsele, jag vet inte ens om dom har mjölk och vetefritt och om dom nu har det så är det nog minimalt.
 
Jag hoppas innerligt att det är allergier som växer bort. För fy tusan vad tråkigt om hon aldrig får smaka mina bullar! Eller någon annans bullar, för den delen.
 
Och läkaren här i Junsele som var helt säker på att det inte var allergier och skickade hem oss med ännu en tub kortison att smörja med tills vi fick komma till Sollefteå. Vad finns läkaren där för egentligen? Det enda dom kan göra är att skicka en remiss till Sollefteå sjukhus, då kan man ju lika gärna bespara sig det och åka till Sollefteå på en gång. Bah!
 
Såhär ser man för övrigt ut när pappa har matat ;)


Ofrisk

Robert kom hem med blommor idag och sedan städade han hela huset! När han var klar klappade han mig vänligt på axeln och sa, det här gör jag inte om på länge. Aaw.
 
Jag är väl inte bättre själv när jag helt övertygat började gnälla på honom om att han är otrogen, varför skulle han annars helt plötsligt komma hem med blommor och städa?
 
Ja, vi är ju inte frisk för fem öre.
 
Jag, jag har faktiskt inte gjort ett dyft ikväll, kollat på när Robert städade och smygnjöt rätt så mycket och kommit på en massa ideer och hemmafix som jag helt saknar material till. 
 
Så nu tänker jag tjura över det tills jag somnar. Kan det bli maj någon gång?
Ett till sånt här pysselpaket från Panduro skulle ju inte sitta helt fel, fast fyllt med tyger och helt annat pysselmaterial.


Önskelista.

Åh vad jag vill fylla år nu! Jag har så sjukt många ideer om vad jag vill bygga och göra här hemma men, jag har ju inga förbaskade verktyg, eller brädor för den delen heller.
 
Jag önskar mig en sticksåg, en bra en, med lasersikte, får jag inte det så kommer jag att stampa och skrika som en femåring, för dom är tamejtusan inte dyr. Så det så. En dymo, plywood, massa plywood, små gångjärn, många! Tilda tyger, helst flera hundra meter av varje! Inomhusfärg i massa härliga färger, trälim, pip tapeter, en rulle av varje sort, helst, och en hel del skruv, golv, ett helt nytt kök, tapeter till alla rum! Nu kanske jag går lite överstyr här..
 
Men det på bilden då, jag får väl nöja mig med att önska mig det.
 
Ja, det var väl vad jag kunde komma på nu. En liten udda men väldigt nödvändig önskelista!


Lundby, stepfordwife och eksem.

Liv sov till 9 idag. Jag förstår inte hur hon kan sova så länge ibland. Igår somnade hon halv 8. Alltså fick hon en nattsömn på 13,5 h. Hon vaknar ju flera gånger för att äta och hon sover max en timme under dagen, men ändå. Jag kan ju inte direkt klaga.
 
Idag ska vi upp på vårdcentralen och kolla Livs hemska eksem. Det här rådet jag fick med att smörja med kortison och att man kan smörja huur länge som helst stämmer ju inte riktigt. Jag har smörjt ett tag nu, vilket har gjort så att huden har blivit jätte tunn och spricker där hon har eksem och så blir det jätt fula sår. Men vad kan man förvänta sig med en barnläkare som har gått i pension och en barnmorska, (eller vad hon nu är, misstänker att hon inte har någon utbildning inom vården alls) som är totalt bäng i huvudet. Nåja.
 
Sedan ska Liv på sitt första kalas, hos Marley och sedan får vi väl se vad kvällen utvisar, förmodligen ska jag väl chilla i tvättstugan eller liknande. Jag känner ju inte riktigt att jag lever i det jämställda förhållande jag föreställt mig, jag känner mig mer som en Stepford wife. Inte lika glamourös dock.
 
Liv har fått ett jättefint dockhus av Evelina! Och det är ju en present till mig också eftersom att jag får göra om det. Bara Liv blir stor nog så pappa kan ta hand om henne så att Evelina och jag kan få lite pysseltid.
 
Liv fick prova majskrokar igår och oj vad god dom var!


Träklossar.

Åh vad jag är glad idag och vad jag mår bra. Fan vad jag älskar såna här dagar! Jag är så glad och nöjd att jag till och med städar.
 
Jag har fått frisk luft, en promenad, hängt en sväng hos braiga Evelina och fyndat på loppis. Ja, så mycket mer behövs faktiskt inte för att jag ska må bra. 
 
Nu ska jag utnyttja lyckoruset till att städa, må gott och bara vara.
 
...Fast innan jag har publicerat det ovanskrivna så har Liv hunnit vakna och är på skitdåligt humör, jag har hunnit gnällt på Robert för att han orkar bowla till 9 ikväll och alla andra kvällar, men han orkar tamejfan aldrig att plocka undan efter sig eller hjälpa till här hemma. Så nu är jag en hederlig gammal bitterfitta igen. Men fortfarande rätt så glad.
 
Som jag har letat efter såna här klossar och nu fanns dom på röda korset. 20 ynka kronor fick jag betala för dom och oj så fina dom är!


Om målad lampskärm.

Nu är lampskärmen färdigmålad och upphängd. Jag är väldigt glad över att jag har en sambo som låter mig göra precis vad jag vill i inredningsväg. Ja, förutom att ta bort fototapeten med skog som motiv i vardagsrummet. Men det kan jag väl leva med.
 
 
Annars så har jag träffat Evelina och Hardy för en promenad och sen så har inte så mycket mer hunnit hända idag. Jag har köpt välling till Liv som jag tänkt testa att ge idag. Det känns som att det är dags att ebba ut amningen snart, för som det är nu så äter hon varannan till var tredje timme och det är lite påfrestande. Ok om det hade vart mysiga stunder, men det är mest bara bråk och skrik jämt.


Förbannade kvällsdepression.

Och så kom kvällen och jag känner mig helt hopplös igen. Jag tror att det är mörkret, för så fort mörkret smyger sig på så blir jag totalt handlingsförlamad. Det är kanske därför jag inte får något gjort på vintern. Jag älskar sommrarna, inte för att det är varmt utan för att det är ljust nästan dygnet runt. Jag sover så bra när det är ljust Och jag mår så bra.
 
Nu när Liv är frisk så har jag haft tid att återgå till mitt konstiga jag, dvs överdriven hypokondri och överanalysering på precis allting. Igår var jag stensäker på att jag hade lungödem, för att det bubblade lite konstigt i lungan..
 
Och så har jag väl inte riktigt hunnit processa hela den här biten med Liv. 4 kämpiga månader och sen helt plötsligt så är hon frisk. Ingen sondmatning var 3e timma, ingen evinnerlig pumpning, inga mediciner, inga hemska hostattacker följt av spyor och andnöd. Så nu står man här som, jaha, men nu då. Det låter kanske jävligt konstigt, men det känns lite så.
 
Jag är inte sund för fem öre just nu och bättre blir det inte. Jag känner mig utanför mig själv.. Men jag håller ut, det är ju faktiskt bara på kvällen.
 
 
Slänger in en bild på skrivhörnan jag gjorde i ordning idag. Eller snarare sminkhörnan, men det låter finare med skrivhörnan. Jag ser ju hellre framför mig hur jag skriver tunga romaner och övar kalligrafi där än slafsar med foundation, kajal och mascara.


Lampskärm.

 
Och så kom dagen och jag är på toppen humör igen. Jag lider nog av kvällsdepression, om det nu finns något sådant. Finns det inte så har jag uppfunnit det.
 
Liv och jag har hunnit med en promenad i det fina vädret och självklart gick vi in på röda korset. Konstigt nog finns det alltid något där trots att dom inte får in så mycket.
 
Loppisfynden från idag. Jag har gått och funderat på den där lampskärmen i evigheter. Trots att den bara kostade 10kr, vad funderade jag på egentligen? Men idag fick den följa med hem + lite böcker och stolsdynor.
Såhär blev den avklädd, nu känner jag mig riktigt sugen på att spraya den gul. Vi får se hur jag gör, någon färg blir den. Lite bollfrans skulle jag ha haft tag i med.
Det börjar bli svårt att gå långpromenader med Liv nu, hon vill mest ur vagnen än att åka i den. Hon är nöjd i 5 minuter sen börjar hon försöka åla sig ur vagnen. Busfröet.
 


Inspirationslös.

Inspirationslös är vad jag är just nu. Jag har inget projekt på gång och ingenting att se fram emot heller. Jag måste alltid ha något att se fram emot, även om det bara är en liten skitgrej som att tex åka till Sollefteå och storhandla.
 
Men nu har jag absolut ingenting på g, inga möbler att göra om, inget att pyssla med och inget som helst inplanerat. Och då mår jag dåligt, riktigt dåligt faktiskt. Jag måste ha något som håller mig igång. 
 
Alltså jag har ju Liv, naturligtvis! Men när hon har somnat för natten så känner jag mig helt tom.
 
Blä.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus