2012-05-31


Åh vilken lång dag det blev igår. För det första så har våran bil gått sönder totalt, så vi fick låna en bil för att kunna ta oss till Umeå igår. Några mil utanför Umeå så tvärstannade även den bilen. Det var ju en himla tur att det var på hemvägen! Så där satt vi i x antal timmar och väntade på hjälp hem, efter E4an, med viltstängsel, så jag kunde inte kissa, på flera timmar, har jag nämnt att jag behöver kissa ca var 15:e minut nu för tiden? Jag har nog utvidgat min kissblåsa x73 minst.

Nåja, vi fick hjälp av Roberts snälla pappa och var hemma runt 1 tiden inatt.


Iallafall, ang. ultraljudet igår så var det som dom trodde, att det är ett hål på skiljeväggen mellan kamrarna, dvs "VSD, felet gör att blodet blandas och får gå en extra gång genom lungorna. Hjärtat får arbeta mer. Vid en mycket stor VSD kan förmaken, höger kammare och lungpulsådern bli förstorade samtidigt som trycket stiger i lungpulsådern. Detta är på lång sikt skadligt för lungorna. VSD är den vanligaste hjärtmissbildningen. Om hålet är litet kan det växa bort av sig självt, oftast de första levnadsåren. Ett litet hål påverkar inte hjärtfunktionen. Är hålet stort måste det slutas med hjälp av operation". 

Just nu är hålet relativt stort men det är ingenting som påverkar bebis i magen nu och inte heller under de första veckorna. Vi ska tillbaka i slutet på graviditeten för att se om det har växt ihop lite mer och har det inte det, ja då får vi ta ställning då. Allting annat runt omkring hjärtat såg iallafall jättebra ut och bebis rullar på och mår bra nu.


Det är otroligt skönt att veta just vad det är och inte gå omkring i ovisshet och tro det värsta. Google är inte ens vän när det gäller sjukdomssymptom.




2012-05-30


Jag sitter och väntar på att vi ska dra iväg till Umeå. Åh! Jag har nog aldrig vart så jävla nervös och hispig någon gång i hela mitt liv, eller nog? Jag har aldrig vart så jävla nervös och hispig någon gång.

Timmarna och minuterna går otroligt sakta just nu.

Lillfis, vad jag hoppas att du mår bra 




2012-05-28

Det blev ett bord och en soffa/bänk snickrat i helgen.



Bordsskivan ska målas vit och benen ska betsas mörkbrun, soffan/bänken ska också målas vit och jag ska försöka hitta en 80's madrass som jag kan klä om och som ska på. Lite kuddar på det, vitmålat altangolv och med några fina gamla stolar hittade på loppis så ska det förhoppningsvis bli mysigt. 


Det är för övrigt skitdåligt väder idag och jag mår lite som en död häst känner jag.


Tar mig vatten över huvudet.

Jag älskar när allting blir i sista minuten, imorgon ska vi åka till Sundsvall och köpa virke till altantaket och jag mäter, räknar och har mig, sedan har jag fått för mig att bygga en soffa till altanen och nu kom jag även på ett bord. Till soffan har jag en någorlunda ritning men bordet tänkte jag ge mig på att bygga själv, egenpåhittat. Men ja, det blir säkert superbra, det senaste jag snickrade ihop var.. eh.. en.. fågelholk? i grundskolan? för ca 12 år sedan? 


Hur som helst så tänkte jag göra ett bockbord, och jag mäter och jävlas men kommer då fan inte fram till någonting och sedan så är jag ganska gravt mattehandikappad också så det hjälper ju inte till.


Men nu har jag gett upp och satte ansvaret på pappa och bad honom rita upp bockar så tar jag hand om sjävla bordsskivan, det kan väl inte vara så svårt.. Eller?






När man hittar 50 kr dagen före löningsdag...

mms_img46847 (MMS)

När man hittar 50 kr dagen före löningsdag och har råd att köpa toapapper OCH en glass. Det är lycka det!



2012-05-23


Åh vad jag vill ha! Och racerbilen från vilac är ju hur gullig som helst, den måste jag tamejtusan ha, så är det bara! Det känns dock som att en vit/beige/grå(?) soffa är lite opassande att ha om man ska ha en liten bebis som kletar runt överallt.. 

Nej jag ska inte skylla på det, det är ju jag som kommer att kleta runt överallt, soffan kommer att gå i en härlig nyans av foundation plus lite annat smått och gott inom en vecka.. Men önska går ju.

Jag är verkligen inne på inredninsspåret idag känner jag. Och jag hoppas för övrigt att jag kan kliva upp ur sängen imorgon och gå på praktiken, jag orkar inte känna mig handikappad längre.


Godnatt människor!




Lovely day.


Jag sitter ute på baksidan och bläddrar igenom en massa tidningar och myser med Rocky, det är så sjukt jävla underbart väder idag!


Men jag tror jag ska masa på rumpan och försöka hasa mig de ca 100m till Evelina och få lite trevligt sällskap istället, Rocky säger ju som inte så mycket.


Inredningssugen!


Åh, jag har hittat ett sånt fint matbord på Mio


Men ca 10'000:- känns liite väl mycket att punga ut för något som är så simpelt att göra själv och så mycket billigare. Så det blir ett av alla projekt jag har planerade. Åh, jag blir så knäpp i huvudet, jag har alla rum planerade exakt så som jag vill ha det och jag vill ju helst av allt att allting ska ske på en gång. Men det är ju omöjligt om man inte helt plötsligt skulle vinna en massa pengar. 

Den här månaden blir det iallafall att ta itu med altanen, sätta innertak, måla altangolvet och snickra ihop lite utemöbler om vi eventuellt inte hittar några fina på loppis.


Jag har för övrigt hittat en hur mysig sida som helst med jättefina prints och jag vill ha dom allihop!










Buskar please.

Jag känner mig seriöst som en 80årig tant idag. Jag pustar och stånkar och har svårt att ställa mig upp, ingen ork har jag heller. Det var längesedan jag hade en sån här dag.


Hur som helst så sitter jag och med tankeöverföring försöka få några ca 2m buskar att börja växa upp helt spontant på baksidan så att jag slipper insyn, eller snarare så att grannarna slipper att få men för livet om man skulle få för sig att eventuellt sitta ute i solen i kortbyxor och linne i sommar.



Tankeöverföringen har inte gett något resultat hittills, men man ska aldrig sluta hoppas?






Seg.

Jag vaknade upp imorse och hade så jäklarns ont överallt, mage rygg huvud och ja, tamejtusan överallt och så jäkla trött att jag inte ens orkade sätta mig upp. Så jag blev hemma från praktiken idag.

Nu vill jag pigga på mig så jag orkar att göra något idag, det är bara jobbigt att sitta själv hemma och filosofera.






2012-05-21

Det blir Umeå nästa onsdag iallafall. Efter att ha haft apati (suttit och bara stirrat) hela dagen varvat med att grina så försöker jag att lugna ner mig lite. Jag vet ju faktiskt ingenting än och jag vill inte gå händelserna i förväg, men det är svårt att tänka så, för något är det ju. Jag vill ju bara att Lillfis ska må bra.


Jag sitter iallafall och kollar på Morgan & Ola-Conny med skämskudden i högsta hugg och föräter mig på havregrynsgröt, min nya craving, en nyttig sådan så jag klagar inte. Jag ska kasta in en tvätt och invänta den, det är i princip så händelserik min kväll kommer att bli.







Dynga.

Jag var på sjukhuset och skulle kolla Lillfis idag igen. Dom såg ju "väggen/hjärtkammaren"precis som förra gången, men det är ju något som inte ser ut som det ska se ut, men dom vet inte riktigt vad. Så det blir förmodligen Umeå så snart som möjligt, dom skulle höra av sig i veckan så fick vi se. 


Åh vad jag älskar ovissheten, verkligen.. älskar..



Nu ska jag glida ner under jorden och inleda apatidvala.




Bitterf*tta

Jag har seriöst inte börjat plugga till slutprovet än, vad är det för fel på mig?!

Och jag är riktigt jävla görolös, jag bara ligger i soffan, surar för att tvn inte vill fungera och tycker synd om mig själv. Och tiden går såå sakta, dom 2 senaste veckorna har känts som 2 månader... minst. Och vart är det fina vädret då? va, va, va?! Det lovades ju sol idag!

Nej, nu vill jag bara att det ska bli fredag, då blir det Sundsvall och hämta hem alla mina möbler och grejer från förrådet där! Och så får jag träffa min fina Ellis, yey!


Nu ska jag googla hur man målar altangolv vitt så att det blir bra.

Trevlig helg!





Paltkoma.

Oj, jag tror jag har förätit mig på tårta. Två omgångar igår och hallontårta + smörgåstårta till frukost idag. En riktigt salig blandning och jag mår ju lite som jag förtjänar, det känns som om jag är riktigt bakis, fast i magen. Men Lillfis slår volter gånger hundra så h*n är nöjd, eller så är det helt enkelt en kraftig sockerchock h*n fått.

Jag själv lider iallafall av rejält paltkoma och känner mig riktigt sugen på att krypa ner under täcket igen, men jag tror jag ska skicka iväg Robert på affären och köpa fönsterputs så jag får putsa fönster istället, om det kan sluta regna någon gång.


Fina Junsele igår kväll.


Sweet dreams

Jag fick praktik på bowlingen, supermysigt att vara där, men helvete vad trött jag var idag. Tror jag sov sammanlagt 3 timmar inatt. Och med tant som numera behöver minst 9 timmar sömn varje natt för att ens fungera någorlunda normalt så var det en aning jobbigt. 

Jag skulle behövt städa här hemma också eftersom det kommer lite folk imorgon, men jag orkar fan ingenting. Det får bli ett tokryck imorgon när jag kommer hem istället. 


Jag går nog och lägger mig.


Sollefteå en sväng.



Det blir en tur till Sollefteå idag för lillasyster fyller år. 18 jävla år, usch vad jag känner mig gammal nu.



Jag tog på mig att göra tårtan, det dumma var väl kanske att jag gjorde klart den här och måste sitta och hålla i den hela vägen till Sollefteå. 

Hade jag vart smart hade jag garnerat den i stan, meen så är ju inte fallet och jag skyller på mamma och pappa och att jag fick deras dåliga gener, det känns lite bättre då.

Och grattis syster nu kan du äntligen köpa dina folköl själv!






Bullar, bullar.

Lika lugn dag idag, om inte lugnare. Jag sov till 1 idag, bakade några vetelängder sedan har det inte hänt så mycket mer. Solen kikar fram bakom molnen iallafall så jag funderar på om jag ska ta och sätta mig ute på altanen en sväng.



Jag måste ju utnyttja elvispen till fullo. Får se om jag ids ställa mig och baka nå bröd senare, men det känns som om mina hemmafru sysslor är gjorda för idag.

Bullarna blev goda och receptet är det som står på mjölpaketet, enda tillägget är väl typ 7000g mer smör, 5000g mer socker, 3000g extra kanel + vaniljsocker. 

Perfekt beskrivet? Ajjemen.




Fredag.

Det har vart en lugn dag idag, storstädning, bakning och så var jag en sväng och hälsade på Evelina. Herregud så söt lillpojken är, jag tror jag smälte sönder! Och med mina hormoner så var jag bara micromillimeter från att börja lipa när jag höll i honom. Jag vill inte vänta längre, jag vill ha bebis nu!


Jag är för övrigt nöjdast i världen då jag för en gångs skull kom ihåg att ta med mig elvispen hemifrån. Hittills har jag knådat ihop bulldegar och smetar med händerna, ev. visp från 1600-talet, i kastruller för att vi inte har haft någon degbunke. 

Det blev en simpel sockerkaka eftersom att det är det enda som duger för herren i huset, cheescake sådär, tårtor sådär, bullar sådär, men en tråkig sockerkaka, det är tydligen godast i hela världen. 



Nu ska jag försöka leta åt en film att dra hem och kolla på ikväll. 

Trevlig kväll på er!





Praktik i Junsele, någon?

Jag gillar hur oerhört strukturerad min skola är. Jag har försökt fått tag i min lärare x antal gånger vilket inte har gått, sedan när jag väl når fram så säger han att vi ska ju ha haft praktik nu.

Ja, men det känns ju väldigt professionellt att ringa två dagar innan helgen och fråga om en praktikplats?

Och för det andra så börjar det ta slut på matställen i Junsele att praktisera på.

Och för det tredje så är matos, pga graviditeten, inte min bästa vän just nu, så det känns väldigt lockande att stå i ett kök 3 veckor framöver, illamåendes.

Yeey.


Bndsälpxxxozpkjlksfjlaksjuwoiaölxcu indeed.

Ne, se på fan, jag ska till sjukhuset.. igen om två veckor. Det blev en ganska tydlig bild på den hjärtkammare de inte såg förut, men frågan är väl nu om den är hel eller inte. 4 pers i rummet också.

Bndsälpxxxozpkjlksfjlaksjuwoiaölxcu!
Säger jag bara. 





Godnatt.

Varför blir jag alltid "dö törstig", näst intill "uttorkad" och dricker en massa vatten precis innan jag ska gå och lägga mig?

Varför sparkar alltid lillfis på kissblåsan när jag ska gå och lägga mig? och det är inte små sparkar heller, utan lillfis tar i med hjärta och själ och drämmer till med ett sparkmarathon. 

Och varför lär jag mig inte att inte dricka vatten innan jag går och lägger mig?

Världsproblem gott folk.

Anyways, imorgon ska jag iväg till sjukhuset igen, hoppas på att lillfis vill visa alla hjärtkammrar den här gången. Jag gillar inte ovissheten. Very well, jag hoppas på det bästa, mer än så kan man inte göra. 

Sov gott







Bakning.



Det blev bakning istället för städning, bärpaj blev det, jag hade så mycket bär i frysen. 


Den ser förjäkla osmaklig ut, men smakade desto bättre.





Det ska bakas med inlevelse.. och passion.. sägs det..


Nu skulle jag bara ha haft någon som städade efter mig.





Hönsmamma.

I torsdags och fredags rörde sig lillfisen som tusan i magen, vilket nojarn, dvs jag tycker är skitbra, så jag får bekräftelse på att det lilla livet lever (ja, jag vet jag är jätte nojig). Men så i lördags och söndags kände jag inte ett dugg och jag satt seriöst och grinade (?jag skyller definitivt på hormonerna) för att jag har alltid känt något åtminstone någon gång per dag. 

Men nu är tant lugn för lillfis sparkar på igen. 

He-rre-gud vilken hönsmamma jag kommer bli!

Robert jobbar eftermiddag idag iallafall och jag sitter här och funderar över om jag kanske skulle ta och plugga lite så att jag får göra mitt slutprov någon gång, men det blir inte så mycket mer än funderingar på den fronten, alltid i sista minuten med allting. Det är till och med så att jag överväger att städa istället för att plugga.


Dynga.

Jag har suttit hela dagen till och från och försökt hålla på med bloggdesignen, för det mesta har jag bara suttit och funderat på hur jag ska ha den och jag har fortfarande inga ideer. Jag har inte heller någon ide till en header what so ever..


Sedan blir jag helt efterbliven på alla jävla koder och skit som inte vill fungera fast jag gör exakt som det står. MWAH!

Bör även tilläggas att mitt humör är helt uppochnervändt idag, så att tjaffsa med det här var nog inte den bästa iden, jag har halvt slagit ihjäl datorn sjuhundratrettioelva gånger.





Grillväder!








Det blir grillat ikväll, tänkte passa på, det är ju så fint grillväder idag, nu började det snöa också, ännu bättre.

Nej, off to grill some lax.








Damn you google!

Jag kom fram till sjukhuset till slut igår, men lillfisen ville inte visa alla fyra hjärtkammrar den här gången heller, så det blir att åka dit nästa vecka.. igen. 

Hon sa att hon i princip såg dom men att hon inte får till den bild hon vill ha på dem, vilket är jätte bra, att hon vill vara riktigt säker alltså.. och som sagt att jag ska inte oroa mig.

Men vad är det första jag gör när jag kommer hem? Sätter mig och läser på forum om ultraljud där dom inte riktigt sett alla kammrar och vad det kan bero på. Enlig ca 98% så skriver folk att det är en jätte vanlig orsak till ett extra ultraljud där dom tar in en läkare som ska kolla (eftersom att de har mer utbildning i ämnet), medans då 2% skrev att det kunde bero på att en eller flera hjärtkammare saknas, och SJÄLVKLART så går jag ju och nojar över det.


Damn you google!






Varför skulle jag ge mig på att gå till sj...

mms_img32310 (MMS)

Varför skulle jag ge mig på att gå till sjukhuset idag av alla dagar, mår som en rutten kotte och tant måste sätta sig ner vid varje tillfälle det går att sitta.. Har jag tur kommer jag fram imorgonbitti



Nojig.

Blir hem (ett av alla hem) till Sollefteå idag för jag har tid på sjukhuset imorgon, bebis var lite för tidigt beräknad så hjärtat var så litet på ultraljudet sist, så hon ville att vi skulle dit igen när den blivit större. Det var ingen fara sa hon och ingen som helst anledning till att oroa sig och allt hon såg såg bra ut, men är man hypokondriker så är man, klart jag har vart, och är nojig, men det ska bli skönt att få se bebis en gång till iallafall och hoppas på att allt är bra! 

Känner jag mig själv rätt kommer jag nog se till att jag får se bebis några gånger till + några extra hjärtljuds kontroller.






Världsproblem!





Det blev grillning igår och låtsasvin. Vinet luktade vin och gott, men smakade desto sämre och inte heller riktigt vin. Men det blev godare efter ett tag, det finns säkert bättre alkoholfria viner, men systembolaget i Ramsele hade bara två rödviner att välja på. Såatte, jomen visst. 

Jag vaknade kl 7 imorse och kunde inte somna om, japp, det är jätte synd om mig.

Jag är på världens sämsta humör idag, och jag vill ha pengar! Så jag kan tapetsera och lägga golv i sovrummet och lillfisens rum och så vill jag bygga ute möbler att ha på altan, och så vill jag gräva ett land där jag kan sätta massa potatis och jordgubbar och skit.. Och ett nytt kök vill jag ha, och en ny soffa, och så vill jag sätta en liggande väggpanel i vardagsrummet, Och.. gå på loppisar och hitta en massa fina gamla möbler att göra om och ja.. En hel jävla del vill jag helt enkelt göra. En ny systemkamera skulle också behövas.

Men vad jag har råd med är typ en säck potatis.. Dyngbagge säger jag bara!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus